Language: en
European Weathernetwork
Weatherstation
Salo, Pertteli
ShowActive warnings in: Varsinais-Suomi :
valid from 26.01.2015 19:13 CET Until 27.01.2015 19:13 CET
Varsinais-Suomi: Bad road conditions are expected tomorrow because of snow.

Warning covers the next 24 h. It is based on the highest awareness level during the warning period.
Warning data courtesy of and Copyright © EUMETNET-MeteoAlarm. Time delays between this website and the www.meteoalarm.eu website are possible, for the most up to date information about alert levels as published by the participating National Meteorological Services please use www.meteoalarm.eu. Used with permission. Finnish warnings provided by .

7 vrk GFS-Nordic forecastmaps


Ennustekartat pohjautuvat NOAA:n GFS-mallin antamaan dataan joka on laskennallinen ennuste, tästä syystä kaikki kartat ovat ohjellisia ja toteutunut sää voi poiketa merkittävästikin mallin antamasta ennusteesta.
Sääaseman virtuaaliserverillä luodaan kartat GFS-datasta OpenGrads nimisellä ohjelmalla kun NOAA:n supertietokoneet ovat saaneet ennusteet valmiiksi ja julkaistu.

Kartassa näkyvät ajat ovat ns. Zulu-aikaa, eli GMT/UTC-aikoja. Suomessa kesäaikana tähän täytyy lisätä kolme tuntia ja talvella kaksi tuntia, eli esim. 12Z on sama kuin 15 Suomen kesäaikaa.
Vasemmassa alakulmassa oleva "run"-aika on aika jolloin malli on ajettu ja "Valid"-aika on aika jota kartta esittää. Koska datan prosessointi NOAA:n toimesta kestää oman aikansa on run-aika muutama tunti ennen datan julkaisua. Tämän jälkeen kartat laaditaan OpenGrADS-nimisellä ohjelmalla sääaseman virtuaaliserverillä ja on luettavissa tältä sivulta noin klo 02.20, 08.20, 14.20 ja 20.20 (Suomen kesäaikaa).


GFS: Lämpötila 2m - Huom! päivittyvät nyt 7 vrk asti.
Valitse/Choose: