Sääasema Pertteli

Tietoja asemasta


pic1 pic2 pic3 pic3 pic3

Tässä tulee vähän infoa sääasemastani joka on ollut toiminnassa tammikuusta 2006 lähtien ja pikkuhiljaa on kasvanut ja saanut lisää sensoreita, ukkostutkan sekä webkameran.

Sääasema
Sääasema on Davis VP2 . Se on täysimittainen sääasema johon kuuluu tuulimittari, sisä ja ulkolämpömittarit, kosteusmittarit, ilmapuntari ja sademittari. Siihen olen liittänyt kaveriksi kourallisen 1-wiremittareita Hobby Boardsista . Käytössä ovat seuraavat mittarit: Aurinkoanturi sekä kourallinen lämpötila-antureita. Tuulimittari on asennettu noin 7 m maapinnasta katonrajan yläpuolelle, lähistöllä on tosin puita jotka hieman häiritsevät tuuliarvoja.
Sademittariin olen asentanut lämmittimen lumen sulattamista varten, lämmitin koostuu yksinkertaisesti kahdesta 12V/25W polttimosta. Kotitekoinen on myös säteilysuojan tuuletin (Kuva 4), se koostuu yksinkertaisesti yhdestä kukka-aluslautasesta sekä 80 mm tietokonetuulettimesta. Maapintaa/maaperää mittaa 3 anturia, ne ovat sijoitettu 10 cm maapinnan yläpuolelle sekä 25 ja 50 cm syvyyteen. Käytössä on myös kotitehty "yöpilvianturi", eli anturi sijoitettu pieneen lasipurkkiin (vasemmalla kuvassa 1), sääohjelma laskee sen antaman lämpötilan ja normaalin lämpötilan erotuksen ja päätteelee siitä pilvisyyden öisin, selkeällä säällä selkeällä säällä erotus on suurempi (purkissa kylmempää) kuin pilvisellä.
Ohjelma jota pyörittää asemaa on nimeltään Weather Display , mikä käsittelee tiedot ja lähettää niitä internettiin mm. tälle sääsivulle, wunderground.comiin (ISALO1) ja CWOP:hen (CW6363). Weather Display on sääohjelma no 1, se on erittäin monipuolinen ja muokattavissa, pääaseman (Davis) lisäksi siihen on liitetty 1-wiresensorit, se käsittelee myös tietoja ukkostutkasta josta infoa alempana.


Webkamera
Kamera on Logitech QuickCam Fusion joka on asennettu säätiiviiseen koteloon (tyhjennetty halogeenivalaisin) tuulimittarin mastoon. Kameraa pyörittää ohjelma nimeltään VisionGS joka päivittää kuvan nettiin joka viides minuutti sekä tekee 24 tunnin arkiston niistä.


Sääennuste
Sääennuste tehdään ohjelmalla nimeltään WXSIM . Se käyttää oman aseman tietojen lisäksi 250 muun aseman tietoja noin 2000 km säteellä Halikosta.


Ukkostutka
Ukkostutka on Boltek PCI-tracker ja sitä pyörittää ohjelma nimeltään Nexstorm . Se on asennettu aivan tuulimittarin alle mastoon ja se löytää salamoita yleensä noin 600 km säteellä, hyvällä "radiosäällä" jopa 1500 km päästä. Ukkostutka lähettää infoa myös StrikeStar verkostoon (HAL). Tutka on myös täysin integroitu sääaseman ohjelmiston kanssa :)


Websivu
Websivu www.nordicweather.net käyttää kourallisen php-skriptejä joiden avulla pistää datan esille sivuille. Suurin osa datasta siirretään sivustolle pieninä tekstitiedostoina, jota sitten php-skriptit käyttävät. Nämä tekstitiedostot päivitetään sivustolle, riippuen mitä dataa ne sisältää, joka 20:es sekunti ja kerran päivässä olevassa haarukassa. Websivu käyttää myös ulkopuolisten sivustojen informaatiota, kuten varoitukset, eri tarkoituksiin.


Kiitos
Erityiskiitos menee Brian Hamiltonille, mies Weather Display-ohjelman takana, joka on tehnyt tämän mahdolliseksi. Kiitos myös Tomille Carterlake:sta ja Kenille Saratoga Weather:sta ja monille muille jotka ovat tehneet kaikenlaisia php- ja javascriptejä sekä kaikille ihanille ihmisille sääfoorumissa Weather Watch :)


Privacy Policy | Ota yhteyttä © 2006-2017 nordicweather.net | online | Maksimi tänään: